Lavoro

Det är, som sagt, inte det lättaste att arbeta sig fram här hemifrån. Men vi gör vårt bästa, så klart! Förra veckan skickade vi iväg några mail och fick svar riktigt snabbt. En vänlig kvinna från Italienska Statens Turistbyrå skrev ett långt och innehållsrikt mail med tips och råd till oss. Hon föreslog att vi skulle kolla upp olika platser i Italien dit många svenskar och skandinaver åker. På de ställena kan man försöka skaffa sig jobb på exempelvis hotell, där de är i behov av engelskspråkig personal. Detta är definitivt något att spinna vidare på!

/Ellen



En kväll i Genova


Difficoltà

Det är så svårt att göra någonting här hemifrån. Det känns som att man måste vara på plats. Så kan ingen, snälla, ta oss till Italien, ge oss en lägenhet och varsitt jobb? Vi kommer för evigt vara er tacksamma! Vi kan även tänka oss att vinna en större summa pengar.

Idag har vi i alla fall mailat några olika ställen och personer, som förhoppningsvis åtminstone kan ge oss några tips eller råd. Vi får vänta och se. Om inte annat får vi bara dra iväg och hålla fast vid tron om att allting löser sig. Det skulle ju faktiskt också kunna vara ganska spännande...



Amiche per sempre

Det behövs väl en update. Italien-planerna går, ärligt talat, lite segt framåt. Men det ska vi ändra på! Vi har faktiskt suttit och kikat efter jobb över internet, men det visade sig vara ganska så svårt... Vi hittade dock en bra hyreslägenhetssida som vi kollade runt på en lång stund. Får hitta tillbaka till den och leta vidare. Det ultimata vore ju en ganska liten lägenhet, möblerad och inte alltför dyr. Hoppas, hoppas, hoppas att vi hittar en som kan passa oss!

Känns helt okej att bli sambo med Louise. Heeelt okej. I Italien dessutom. Tummen upp!

//Ellen


Io voglio regalarti la mia vita


Tiziano Ferro, en av mina favoriter. Vet inte hur många gånger jag lyssnat på den här låten, ändå tycker jag fortfarande att den är lika fin!
/Louise


Buongiorno!

Vad det är jobbigt att vakna upp och inse att man har sovit en aning för länge, när man egentligen hade planerat att göra saker. Så måste man fixa i ordning sig och ställa fram frukost... Vet ni vad jag istället skulle vilja göra? Jo - slänga på mig jackan, ge mig ut och helt plötsligt befinna mig någonstans i Italien. Då skulle det bara ha varit att gå in på närmsta café eller bar (ja, för de finns nästan överallt) och beställa en cappuccino och kanske en brioche al cioccolato, eller något nyttigare; en sandwich med prosciutto och mozzarella. Stå där inne vid bardisken och avnjuta den lilla frukosten medan man kikar runt på människorna runt omkring. Gubben i hörnet närmast dörren kanske ger dig ett tandlöst leende, mannen bakom disken kanske höjer volymen på radion och du hör hur en av dina italienska favoritlåtar spelas...





/Ellen


La bella Italia

Ni kanske undrar vad det är vi tycker är så speciellt med Italien? Varje gång jag får den frågan är det lika svårt att förklara. Det går inte att förklara atmosfären eller den där känslan som ligger i luften, det som för mig gör Italien så speciellt. Självklart finns det andra saker också, de flesta småsaker egentligen, men saker som får mig att tycka att det landet är så underbart. Som när man går in på en kaffebar och får ett "ciao bella" till hälsning, ett gäng gubbar som sitter och snackar skit under skuggan på dagarna, främlingen som helt utan anledning börjar prata med en, språket, en italienares charm när han vilt gestikulerar medan han pratar, matkulturen (ni som aldrig ätit en äkta italiensk pizza har verkligen missat något!), det faktum att man kan köpa en cappuccino för 1 euro, klimatet, omgivningen ... jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

Italien har även många negativa sidor, men för mig är de positiva så många fler!

/Louise




Il sogno italiano

För er som inte redan visste det, är vi tokiga i Italien. Under gymnasiet läste vi italienska tillsammans i tre år, vilket bidrog till vår stora passion. När vi i trean skulle göra vårt projektarbete tyckte vi att det vore roligt att göra något med Italien. Det slutade med att vi gjorde en enkätundersökning mellan italienska och svenska ungdomars vanor och tankar. Vi spenderade en vecka i Milano där vi delade ut enkäterna på en italiensk skola. Den veckan blev en av de bästa veckorna i våra liv; vi hade inte bara otroligt kul i Milano, utan blev även väldigt goda vänner.

Nu vill vi testa på lyckan i Italien! Vi vill se hur det är att faktiskt bo där, på riktigt. Det finns så många saker vi älskar med detta land och att få spendera en längre tid där är vår absoluta dröm. Vår plan är att åka i vår, förhoppningsvis få tag på jobb och någonstans att bo och bara leva det italienska livet.

Vi har inte kommit så långt på vägen än, men vi är fast beslutna att detta faktiskt ska ske en dag.






RSS 2.0