Fredag

Igår var vi i S. Margherita Ligure igen och vi kan efter den trippen konstatera att en del italienare är... konstiga. Väldigt underlig dag, men det positiva var att vi blev bjudna på mat och fick åka moped (roligt!). På kvällen gick vi till Don Cola, stammisstället, för en drink. Eller två. Drink nummer ett var troligen en av de godaste vi har druckit! Riktigt trevligt ställe med riktigt trevlig personal, som vi dessutom pratade lite med. Det slutade med att vi blev inbjudna till en grillfest imorgon, 1:a maj, som är en stor helgdag här. Det ser vi fram emot!









Santa Margherita Ligure

Idag kände vi att det var dags för en ny utflykt! Destinationen blev Santa Margherita Ligure, en liten kuststad en dryg halvtimma från Genova.












Back on track

Efter en mindre rolig påsk med regn och sjukdom har solen äntligen tittat fram igen och vi njuter återigen av Genovas härligheter


Lunch på stammisstället "Don Cola". Arancini, friterade bollar fyllda med ris, tomatsås, ärtor och mozzarella.



Solstället nere vid hamnen



Mitt på en av Genovas gator möttes vi av denna syn. Tre duktiga stråkmusiker och ett tangodansande par fick fler än oss att stanna upp.



Buona Pasqua

Vädret är tyvärr inte det bästa här i Genova denna påskafton. Vi hade planer på att åka till kustbyn Nervi och ha picknick i parken där, men det får vänta tills i morgon om vädret är bättre. Här i Italien firar man ju faktiskt påsken i morgon. Idag har vi istället städat vårt rum och även passat på att ta lite bilder så att ni får se hur vi bor. Påsklunchen bestod av pannkakor och till påskmiddag blir det pizza. MUMS!



Fin utsikt va? :P



Louises säng



Vår dörr och en del av Ellens säng



Har man inte påskmat går pannkakor med nutella minst lika bra!



Colomba, en italiensk påskdessert. Vår är såklart med choklad!



La chitarra!

Efter att ha gått och trånat efter en gitarr i x antal veckor har Louise nu gjort slag i saken. Det kommer bli vårt kommande projekt, att lära Louise att plinka på guran. Vem vet, kanske kommer man kunna hitta oss sjungandes och spelandes på Genovas gator framöver...









Tillbaka i civilisationen!

Nu har vi äntligen skaffat internet, vilket innebär flitigare uppdatering här på bloggen, med massor av bilder.



En kort dagsutflykt till Savona. En cappuccino i solen och en promenad längs med havet.



Aperitivo på favoritstället Don Cola, där vi numera är kända som "Ikea" och "Ibra"!



"Ibra"



Det italienska livet

Vad som än händer har vi alltid varandra och tillsammans har vi alltid roligt



Nervi



Dricka drinkar i en fängelsehåla






Frukost vid Castelletto kl. 06.30




Recco









En lyckligare Ellen är svårt att hitta



En dag i Camogli


Stràlande sol i Camogli, en liten fiskeby en halvtimma med tàg bort fràn Genova



Camogli




Lite dàlig uppdatering pà bloggen, men sà kan det bli utan internet. Detta var i alla fall en sòndag fòr ett par veckor sedan!



XOXO

Vad tråkigt för Luisina, verkligen. Supersynd. Inte alls fubbigt. Och foccaccian till lunch var säkert alldeles för varm för att den var så nygjord.

/Bitter hackare


Gästblogg

Ciao tutti!

Ellen och Louise är strandsatta mer eller mindre utan internet, så jag lovade att gästblogga lite. Har varit och hälsat på dem i veckan och jag kan avslöja att det inte går någon nöd på dem. Långt ifrån. De lever livet och jag är ruggigt avundsjuk. Om dagarna dricks det cappuccino och äts foccacia. Helst i solen på något schyst café eller i en park med nyfunna vänner. De har totalt tappat tidsuppfattningen och förmågan att skynda eller stressa. Hakuna matata e va bene.














/Bettan

PS. Smygreklamar in min blogg http://elisabethlundell.blogg.se, där finns skvallret ni knappt vågat drömma om.


RSS 2.0